czwartek, 5 marca 2015

Aktywność klasy II i III

Nowy rok przyniósł ożywienie w działalności klasy II i III. Uczniowie prześcigają się w pomysłach. A oto te, które dzięki wsparciu wychowawczyni- p. Elżbiety Pasternak udało się do tej pory zrealizować:
  • pieczenie gofrów
  • robienie masła
  • przygotowanie maślanki truskawkowej
  • robienie kanapek z masłem i twarożkiem ze szczypiorkiem
Wszystkie produkty pochodziły z własnych gospodarstw domowych. Szczypiorek wyrósł z cebul posadzonych przez dzieci w klasie. Pani opowiadała o zdrowym odżywianiu i skutkach jedzenia żywności przetworzonej i typu fast- food. Uczniowie dowiedzieli się jak robi się masło i ser; co to jest maślanka, serwatka i kefir czyli zsiadłe mleko. Może w przyszłości wyrosną z nich hodowcy krów i producenci zdrowego nabiału?








Brak komentarzy:

Prześlij komentarz